For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تآثير جيره غذايي حاوي مس و روي بر فاكتورهاي سرمي مرتبط با متابوليسم استخوان در ماهي كپور معمولي (Cyprinus carpio)

مجله علوم آبزي پروري، جلد 3 شماره 4

چکیده:

در این آزمایش تاثیر افزايش مقادير مس و روي در جيره غذايي بر پارامترهاي سرمي مرتبط با متابوليسم استخوان در ماهي كپور معمولي مورد بررسي قرار گرفت. ماهيان با ميانگين وزني 43/22± 56/56 گرم در 5 گروه (شامل 12 ماهي) به مدت 8 هفته با استفاده از جيره هاي غذايي متفاوت به ميزان 3 درصد وزن بدن در روز تغذيه شدند. جيره‌هاي غذايي حاوي مس (1:1Cu و 3 :2Cu ميلي‌گرم بر كيلوگرم غذا) و روي (5/7 :1Zn و 15 :2Zn ميلي‌گرم بر كيلوگرم غذا) و يك گروه به عنوان شاهد (بدون افزودن مس و روي) در نظر گرفته شد. در پايان دوره، تعداد 8 قطعه ماهي از هر مخزن به­طور تصادفي صيد شد و از محل ساقه دمي خونگيري بعمل آمد. سپس پارامترهاي سرمي مرتبط با متابوليسم استخوان نظير كلسيم كل، فسفر معدني، منيزيم، آلكالين فسفاتاز و ويتامين D3 مورد اندازه گيري قرار گرفت. نتايج به‌دست آمده نشان مي‌دهد كه كلسيم سرم تنها در تيمار 2Cu، نسبت به تيمار شاهد افزايش معني داري داشته است(05/0 P<). در تيمارهاي 1 Znو 1Cu، ميزان فسفر سرم نسبت به شاهد كاهش معني داري يافت(05/0 P<). اگرچه ميزان منيزيم و ويتامين D3 سرم در برخي تيمارها افزايش يافته است اما بطوركلي اين تغييرات نسبت به تيمار شاهد معني دار نبود(05/0 P>). كاهش معني دار (05/0 P<) فعاليت آنزيم آلكالين فسفاتاز سرم در تمامي تيمارها نسبت به گروه شاهد نيز مشاهده شد. به­طور كلي، افزايش مقادير روي و مس در جيره غذايي در غلظت‌هاي مورد مطالعه با تغيير پارامترهاي سرمي مرتبط با متابوليسم استخوان همراه بوده است كه مي­تواند تا حدي سبب برهم زدن فعاليت متابوليكي استخوان در ماهي كپور معمولي شود.

Journal Papers
ماه: 
Winter
سال: 
1394

ارتقاء امنیت وب با وف ایرانی